NaŠi Sinovi – Jugoslovensko Dramsko Pozorište, Beograd (1968.) Video

  All credits go to their respective owners.
Description:
Vojislav Jovanović Marambo je do 1966.godine, kada je Miroslav Belović postavio na scenu Jugoslovenskog dramskog pozorišta dramu NAŠI SINOVI, bio nepravedno zapostavljen, i široj publici nepoznat dramatičar.
Ova drama čija je radnja smeštena u Beograd s početka XX veka oslikava sukob tradicionalnog i modernog, Marambo je dramu „Naši sinovi” pisao između 1905. i 1907. u Londonu.
“ Drama priča i o beogradskim miljeima, o tome kako oni koji su došli u Beograd putem braka udružuju svoje snage. Jedni znanje i ugled, drugi svoj imetak, da bi u novom modernom vremenu opstali i unapredili svoj socijalni, društveni i materijalni status.” (B.G.Trebješanin)
U predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta koja je za TV snimljena 1968.godine igraju velikani glume kao što su Milivoje Živanović, Rahela Ferari, Stojan Dečermić i drugi, a Miša Janketić ostvaruje jednu od svojih najupečatljivijih uloga koja će ga ustoličiti kao mladog prvaka JDP.

Label and copyright: Radio-televizija Srbije

Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale!
Duration: 1 Hour, 59 Minute, 53 Second
Rating: 5 - Excellent
Definition: SD
Published: 2 Years Ago

NaŠi Sinovi – Jugoslovensko Dramsko Pozorište, Beograd (1968.) movie Download in HD mp4, 3Gp, 720p Blu-ray, HD. NaŠi Sinovi – Jugoslovensko Dramsko Pozorište, Beograd (1968.) hd mobile movie video free download, mp4 NaŠi Sinovi – Jugoslovensko Dramsko Pozorište, Beograd (1968.) movie, 3gp NaŠi Sinovi – Jugoslovensko Dramsko Pozorište, Beograd (1968.) full mobile movie download

Related Video