Hvorfor Bliver Vi Fulde Af Alkohol? Video

  All credits go to their respective owners.
Description:
Kan vi godt klare at drikke lidt mindre i Danmark?
Læg dit svar i kommentarfeltet, og tak fordi du så med!
---------------------------------------------------------------
FØLG MIG OGSÅ PÅ
INSTA @wtferdet
FACEBOOK http://fb.me/WTFErDet/
---------------------------------------------------------------
Hej Wtf'ere.

I dag skal vi tale om Alkohol.

I Danmark elsker man at drikke øl. Vi er faktisk blandt de mest øl-drikkende lande i verden. Og det er ikke kun Øl: Vin, Vodka, Whiskey, Rom og Absinth sælger bedre end i mange andre lande. Og det er ikke underligt når vi fester så ofte! Men er al den alkohol sundt? Og hvad sker der egentlig når man drikker det?

Lad os finde ud af det sammen!

(Intro)

Vi mennesker har drukket alkohol i LANG tid. Faktisk har man fundet krus fra stenalderen der er 12.000 år gamle, med tegn på alkoholiske drinks. Alkohol i form af drinks eksisterer i alle lande i verden. Nogle steder foretrækker man at drikke det som øl, andre steder er det vin. Og Alkohol er en af de største industrier i verden. Vi bruger faktisk næsten lige så mange penge på øl som vi gør på benzin.

Men hvorfor drikker vi alkohol? Vi ved alle at man bliver fuld, men lad os først se på hvad der sker når man drikker. Når man drikker en alkoholisk drink, ryger den igennem fordøjelsessystem ligesom alt andet. Noget af alkohollen bliver så absorberet ind i bloddet fra mavesækken, men det er faktisk tyndtarmen der giver blodet ca. 80% af alkohollen. Alt efter hvor stor personen er , der drikker drinken, vil man kunne mærke alkohollen efter ca. 5-10 minutter. Alkohollen når sit højdepunkt i bloddet efter imellem 30-90 minutter, og derefter sendes den videre til kroppens organer. Det er her nedbrydningen af alkohollen sker. 90% af nedbrydelsen sker i leveren, og de resterende 10% til nyren, sved, og lungerne. Det er også derfor at politiet kan spore alkohol ved at du puster i et alkometer, der er en smule alkohol i lungerne! Når først alkoholen er i blodet, passerer den frit igennem hele kroppen, og når den når hjernen, fungerer den som en klods på nervesystemet.

Din reaktionstid bliver langsom, og du taler langsommere. Man begynder at føle sig mere fuld i takt med at man drikker alkohollen hurtigere end at leveren kan nedbryde det. Det er derfor man sagtens kan drikke et par øl uden at blive meget fuld, hvis man drikker langsomt. Men lad os lige få noget på det klare: Alkohol er ikke kun til at drikke. Faktisk er det største formål med alkohol brugt i medicin og kemi.
Alkohol har et fantastisk redskab i at det dræber bakterier. Det kan bruges som lokalt disinficerende på hudoverfladen, og man kan også købe håndsprit til at desinficere med vask.

Men lad os spole lidt tilbage: Hvorfor drikker man det? Udover at det er hyggeligt og kulturelt, så mener mange også at når de drikker, så kan de føle sig lidt mere afslappede. Dét er fordi at Alkohol går ind og hæmmer hjernens Alarm-Signal. Men der er lige så mange forskellige grunde til at drikke alkohol, som der er mennesker. Nogle drikker blandt venner, nogle bliver tvunget til det, og andre er afhængige af det. En der drikker så meget alkohol at det er skadeligt for dem kalder man for alkoholmisbrugere, og i nogle kulturer Alkoholikere.
Videnskabsmænd mener at der er et sæt gener der gør at nogle folk har lettere ved at blive skadeligt afhængige af alkohol. Det er også derfor man nogle gange ser familier hvor flere medlemmer udvikler et alkoholmisbrug.

Men det kan også sagtens være miljøet. Generelt siger man at der i Danmark er et sted imellem 600.000-1 million alkoholmisbrugere. I andre lande er det lidt lavere. Et sted imellem 6-7% af befolkningen. Men er alt det her så farligt? Mange mener at Alkohol godt kan være godt i små mængder, men så sent som i 2017 har flere studier vist at effekten næsten udelukkende er negativ. Men der er meget diskussion på området. Én ting ingen er i tvivl om, er at det er meget farligt at drikke alkohol i store mængder. Og hvis man drikker bare et enkelt glas vin når man er gravid, kan det skade barnet permanent. Men hvis man skal være fuld, er det vigtigt at man drikker alkohollen. Der er i de nyeste tider kommet nye måder at blive fuld på. De her metoder kan være livsfarlige, og det frarådes på det stærkeste! Nogle mennesker fordamper alkohollen og indhalerer den. Det gør at man bliver fuld meget hurtigere, men fordelene var nærmest ueksisterende, og mange fik alkoholforgiftning. Nogle mennesker fik også sprøjtet alkohollen direkte ind i blodet. Mange af dem der gjorde det endte med at skade deres blodårer permanent, for ikke at nævne at nogle døde af infektionerne.

Man kan sige meget om hvor meget alkohol vi drikker i Danmark, eller i verden for den sags skyld. Men man kan ikke komme udenom at det er en stor del af vores kultur, og noget som Hr. og Fru Danmark elsker at bruge deres fredag aftener på. Hvad tror du? Ku vi godt klare at drikke lidt mindre i Danmark?

Læg dit svar i kommentarfeltet, og tak fordi du så med.
Duration: 04 Minute, 48 Second
Rating: 4.78 - Excellent
Definition: HD
Published: 2 Years Ago
Author: WTF er det?

Hvorfor Bliver Vi Fulde Af Alkohol? movie Download in HD mp4, 3Gp, 720p Blu-ray, HD. Hvorfor Bliver Vi Fulde Af Alkohol? hd mobile movie video free download, mp4 Hvorfor Bliver Vi Fulde Af Alkohol? movie, 3gp Hvorfor Bliver Vi Fulde Af Alkohol? full mobile movie download

Related Video

Alkohol
 2 Years Ago