Hvorfor Er Vi Bange For MØrke? Video

  All credits go to their respective owners.
Description:
Hej Wtf'ere! Hvad er din største frygt? Læg dit svar i kommentarfeltet og tak fordi du så med!
---------------------------------------------------------------
FØLG MIG OGSÅ PÅ
INSTA: https://www.instagram.com/wtferdet/
FACEBOOK: http://fb.me/WTFErDet/
---------------------------------------------------------------
Hej Wtf’ere
Frygt er noget alle mennesker oplever, det er naturligt at være bange for ting som kan true vores liv. En morder med en økse, et spøgelse eller livsfarlige edderkopper kan give os en frygt for døden. Men hvad med mørke, hvorfor er det vi bliver bange for mørke?

Lade os finde ud af det sammen!
-intro-

Når du ser på det her billede hvilken frygt oplever du så?

- Uhyggelig billede -

Og hvad er det der er så uhyggeligt ved det her billede? Billedet er ikke på nogle måde livsfarlig, så frygten du mærker er irrationel. En irrationel frygt defineres som en frygt for noget der ikke er farligt. Det kaldes også en fobi. En fobi er en typisk irrationel frygt som er opstået i forbindelse med trauma. Tag for eksempel frygten for klovne. Frygt for klovne kaldes også caulrofobi. Og reaktionerne kan være forskellige, nogle mennesker oplever en ubehagelig følelse, og andre mennesker får komplet panik angst. Kan i huske killer clown pranks sidste år? Det var en meget populær prank hvor nogle klædte sig ud som klovne og skræmte folk fra vid og sans. Nogle mennesker fik angst og blev bange ved synet eller bare tanken om en klovn. Men selvom frygten er meget udbredt så er det stadig en irrationel frygt. Men hvordan kan det så være der er nogle der er bange for mørket? Svaret kan have noget at gøre med klassisk betinging.

Ivan pavlov var uddannet læge, men han beskæftiget sig primært med fysiologi og klassisk betingning.

I 1800 tallet lavet dr pavlov en række undersøgelser af frygt og betingning. Det var en forfærdelig undersøgelse hvor han udsatte dyr for traumer, på den måde beviste han at vi kan blive psykisk betingede til at ændre vores fobier. I et af hans mest kontroversielle forsøg, skar han et hul i siden af en hund’s mund og fodrede den hver gang han spillede lyden af en metronom. Når han så efter lang tid spillede lyden af metronomen igen, kunne han se at hunden producerede spyt ud af siden i munden, også selvom der ikke var mad til stede. På den måde var hunden betinget til at blive sulten hver gang den hørte lyden.

Det samme gælder fobier. Eksempelvis er nogle mennesker bange for kaste op. Fordi de enten som barn eller på tv har set en brække sig med stort besvær. Den frygt sætter sig så fast i hjernen og skaber en irrationel frygt. Og det er her angst kommer ind. Angst er en af de ældste mekanismer, mennesket har, og den eksistere så vi kan reagere hurtigt når vi er i fare. Angst gør kroppen klar til at kæmpe eller flygte. Men ofte er det svært at lave en præcis vurdering af trusler i mørke. Og når man skal ned i kælderen og der er mørkt så kan man nemt overvurdere faren, og på den måde får man angst af mørke. Specielt er vores sanser ikke ret effektive om natten, fordi vi mennesker er skabt til at leve i dagslys. Mørke frarøver den allervigtigste sans, hvilket er synet. Og det vil øge de andre sanser, primært hørelsen, og på den måde forestiller man sig lyde og stemmer, som ikke eksisterer. Derfor har vi svært ved at afgøre, om der reelt er trusler i mørket. Nogle er gode til at håndtere denne frygt, mens det er svært for andre – det kan være fordi man har haft en ubehagelig oplevelse med mørke.

Ved en undersøgelse i Rusland kategoriserede man de mest hyppige frygter. Man kom frem til 3 ting

1. Ånder
2. Edderkopper
3. Og Klaustrofobi

Hvad er din største frygt?
Svar i kommentarfeltet for
1 ånder
2 edderkopper
Eller 3 klaustrofobi.

Hvad er din største frygt?
Duration: 04 Minute, 32 Second
Rating: 4.74 - Excellent
Definition: HD
Published: 1 Years Ago
Author: WTF er det?

Hvorfor Er Vi Bange For MØrke? movie Download in HD mp4, 3Gp, 720p Blu-ray, HD. Hvorfor Er Vi Bange For MØrke? hd mobile movie video free download, mp4 Hvorfor Er Vi Bange For MØrke? movie, 3gp Hvorfor Er Vi Bange For MØrke? full mobile movie download

Related Video

FINDES DER DÆMONER?
 1 Years Ago
SUPERKRÆFTER?!!
 1 Years Ago